Wie zijn wij

Marlies Laan

 

Marlies is sinds 2004 fysiotherapeut. Tijdens de opleiding en de jaren daarna werd ze gegrepen door de ‘verhalen’ die ze hoorde van mensen die ernstig ziek waren of waren geweest. Van mensen die te maken kregen met grote tegenslagen in hun leven door verschillende oorzaken. Ze voelde zich altijd dankbaar dat ze iemand in zo’n life-event kon bijstaan en begeleiden. Vanaf 2010 heeft ze zich daarom gespecialiseerd in oncologiefysiotherapie en oedeemfysiotherapie. Ze behandelt patiënten individueel, maar ook in groepsverband. Zo is er Oncofitness, medische fitness voor oncologische patiënten.
Daarnaast heeft Marlies zich gespecialiseerd in het behandelen van littekens door middel van fascietechnieken.

Marlies is lid van NOFON, een netwerk van oncologiefysiotherapeuten in Oost Nederland. Zij werken samen aan kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg voor mensen met oncologische problematiek, in hun eigen woonomgeving.

Tijdens een ziekte, na een ingrijpende operatie of bij chronische pijnklachten, kan het zijn dat het contact met het lijf is verminderd of verstoord. Er is dan sprake van een verminderd lichaamsbewustzijn. Lichaamsbewustzijn is: het in staat zijn te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Marlies heeft de cursus ‘lichaamsbewustzijn als tool in de fysiotherapeutische behandeling’ gevolgd en afgerond. Ze kan u er meer over vertellen of u begeleiden bij het vergroten van uw lichaamsbewustzijn.

Marlies is ook lichaamsgericht begeleider bij rouw en verlies. Rouw is altijd in het lichaam te voelen. Als pijn die je letterlijk in je lichaam kan voelen ; een bal van verdriet in je buik, een olifant op je borst of misschien wel door juist níets meer voelen; je lichaam rouwt altijd mee.

Marlies werkt meer met massagetherapie, aanraking en lichaamsgerichte oefeningen en ervaren van gevoel dan met veel praten óver. Je krijgt handvatten om vanuit compassie met je verlies om te gaan. Het gaat om de kracht van aandacht en van aanraking.  En om jouw kracht, dat wat jij ondanks het verlies in huis hebt om jezelf te kunnen dragen en om je verlies in je leven te verweven. Marlies loopt graag een stukje met je mee.

Marlies is BIG-geregistreerd onder nummer 39061935904.

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag

Marlies Laan

Marlies Laan

Oedeem-en oncologiefysiotherapeut, begeleider bij rouw en verlies

Openingstijden

Ma - Vr :  08.00 - 21.00 uur
Za          :  09.00 - 12.00 uur

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief