Janette Blok

Janette Blok

Omdat iedereen anders reageert op bepaalde levensomstandigheden of ziekte heeft Janette Blok zich in 2010 gespecialiseerd in psychosomatische oefentherapie. Daarmee behandelt ze cliënten met klachten die een fysiek en mentaal aspect hebben. Voorbeelden hiervan zijn stress, angst of paniek, hyperventilatie, onbegrepen pijn, overspanning, burnout enzovoort.

Janette heeft altijd al interesse gehad in de totale mens, de interactie tussen lichaam en geest. In 2002 is Janette afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. Daarmee biedt ze hulp op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert de cliënt anders en beter bewegen. Kenmerkend is de holistische benadering. Ze kijkt dus niet alleen naar de klacht, maar ook naar waar die vandaan komt. Zo kunnen klachten verminderen en in de toekomst mogelijk voorkomen worden. Feldenkrais is een van de methodes die ze hierbij gebruikt.

Speciale aandacht heeft ze binnen de oefentherapie voor cliënten met slaapproblemen die ze behandelt met slaapoefentherapie. Na opleiding voor het behandelen van volwassen met slaapproblemen volgde zij ook cursussen voor slaapproblemen bij zwangeren, baby’s en kinderen. Ze is lid van het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten en van het netwerk van slaapoefentherapeuten in Twente.

In 2023 volgde zij aanvullende opleiding voor het behandelen van cliënten met functionele neurologische stoornissen.

Janette helpt u weer in balans te komen.

 

Werkdagen: op maandagochtend en/of dinsdagochtend in gebouw N, op maandagavond, woensdag, donderdag en vrijdag op Kompas.

Janette Blok

Janette Blok

Psychosomatisch oefentherapeut

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief