Rouw en verlies

 

 

 

Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies

 

Zoals de klimop uitreikt naar de muur waar hij tegenop groeit, zo mogen wij ook naar elkaar uitreiken wanneer we dat nodig hebben. Wanneer we het even niet alleen kunnen. Wanneer we geveld zijn door ziekte, tegenslag of verlies. Door naar de ander uit te reiken ontstaat er verbinding. Zo kun je veerkracht hervinden om je eigen groeiproces te vervolgen.

Bij rouw en verlies kun je ook uitreiken. Uitreiken naar de ander om steun te vinden en om tegenaan te  leunen. Steun en bedding. Zodat je op verhaal kunt komen, zodat je weer verbinding kunt maken met jezelf.

Wat is lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies?

Rouw kan zich manifesteren in het lichaam door fysieke klachten: een stijve nek, een zere rug, vermoeidheid, verminderde weerbaarheid. Maar rouw of verlies kan er ook voor zorgen dat je helemaal niet meer weet wat je voelt. En dat je niet weet wat je lichaam eigenlijk aangeeft. Door middel van aanraking kun je je bewust worden van jezelf, van je persoonlijke geschiedenis én je familiegeschiedenis. Zo kom je, met je begeleider, in verbinding met je lichaam en met alles wat er gevoeld kan en mag worden. Je maakt contact met je lichaam en zal meer kunnen ontspannen. Door de lichaamsgerichte begeleiding bewoon je je lijf weer en ben je meer bestand tegen moeilijkheden en de uitdagingen die je tegenkomt. Via je lijf kun je (weer) contact maken met een ander, kun je leren om weer opnieuw verbinding aan te gaan. En tot slot; je lichaam kan je laten voelen wat je écht nodig hebt.

Door de lichaamsgerichte begeleiding, door goed te luisteren, door massagetechnieken en oefeningen,  gaan we samen op zoek naar jouw focus en veerkracht om het verlies en de rouw in je leven te leren integreren.

 Patiëntervaring

“Mijn ervaring met lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies is, dat deze therapie je meer in contact brengt met je zelf en wat er gevoeld wordt in je lichaam. Marlies straalt rust en vertrouwen uit waardoor ik me direct op mijn gemak voelde. De therapie heeft mij meer rust en stabiliteit gegeven.” A. v.H.     

 Kosten

Intakegesprek 45 min.                   € 55-,

Sessie   1uur                                  € 70-,

Pakket van 5 sessies                      € 300-,

Begeleiding bij rouw en verlies zou voor iedereen beschikbaar en betaalbaar moeten zijn. Voel je vrij om te reageren, ook wanneer de kosten een probleem vormen. Dan kunnen we de mogelijkheid bespreken van gespreide betaling.

Een traject van 5 sessies kost in 2021 € 300. Tijdens de eerste sessie spreken we de overige data af, binnen een periode van 16 weken. Na het traject kijken we verder wat past voor je. Wanneer je kiest voor een losse sessie, krijg je nadien een factuur toegestuurd.

Marlies is aangesloten bij het landelijk netwerk rouwen met compassie.

https://rouwenmetcompassienetwerk.nl/

Voor meer informatie kunt u mailen met marlies@fysiotherapiekompas.nl

of u kunt bellen met 074 2504134 voor het maken van een afspraak.

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief