Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie

Woont of werkt u in de regio Hengelo en heeft u slaapproblemen? Heeft u die meer dan 3 dagen per week en bestaat het probleem langer dan 3 maanden? Dan is slaapoefentherapie mogelijk iets voor u.

Slaapproblemen kunnen zijn: problemen met inslapen, doorslapen, te vroeg wakker worden, nachtelijk piekeren of postoperatieve slaapproblemen. Ook moeite met het wennen aan een CPAP kan een probleem zijn.

Goed slapen is belangrijk bij het hebben van de juiste balans in uw leven. Spanningen, drukte, verveling, leegte, verdriet, ongemakken, pijn, zorgen, problemen en angsten kunnen de balans verstoren en slaapproblemen veroorzaken. Een goede nachtrust komt weer binnen handbereik wanneer u de combinatie van gedrag, gevoelens en gedachten weer op de rit zet.

Tijdens 5 à 10 oefentherapeutische behandelingen werkt u bij Slaapoefentherapie aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden, namelijk slaapdruk, bioritme en arousal. Dit gaat verder dan de bekende regels rondom slaap zoals het verduisteren van de slaapkamer of voldoende ventilatie.

Deze therapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal vrij snel aandient.

Janette Blok is psychosomatisch oefentherapeut en opgeleid in het behandelen van slapeloosheid volgens de methodes Slaapoefentherapie en Slaapslim. Samen werkt u aan het bereiken van uw doel en kiezen jullie welke tools u nodig heeft voor een gezond slaappatroon. Janette werkt aan het verbeteren van slaap bij volwassenen, kinderen en baby’s.

Voor de folder Slaapoefentherapie klik hier.

Voor meer informatie bij slaapproblemen in de regio Hengelo:

Janette Blok-Verhagen, (kinder)slaapoefentherapeut, oefentherapeut Cesar, psychosomatisch oefentherapeut,
telefoon 074-2504134 of janette@fysiotherapiekompas.nl

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief