Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Specialist in beweging

In Nederland wordt veel sport beoefend, zowel professioneel als recreatief. Dit resulteert in meer dan één miljoen sportblessures per jaar. Vanuit een veranderde visie op gezondheidszorg worden ook patiënten met een chronische aandoening vaker gestimuleerd te sporten. Sportfysiotherapie heeft daarmee zowel curatieve als preventieve aspecten. Om die reden vragen revalidatie van sporters en preventie van sportblessures een specialistische benadering.

Wat doet de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. De sportfysiotherapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden bij de behandeling betrokken.

Blessure-preventie

Ook preventie speelt binnen de sportfysiotherapie een belangrijke rol. Hiermee voorkomt u een herhaling van dezelfde sportblessures en kunt u blijven sporten.

Netwerk

De sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Kompas speelt een belangrijke rol in de sportgezondsheidszorg van voetbalvereniging BWO en tennisvereniging Woolderes / Tennisschool Flow.

 

Openingstijden

Ma - Vr :  08.00 - 21.00 uur
Za          :  10.00 - 15.00 uur

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 133 822 03
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief