Schouderklachten

Fysiotherapie bij schouderklachten

Klachten van de schouder zijn één van de meest voorkomende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
Vaak zijn dit langdurige klachten waarbij deskundige begeleiding nodig is. De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysiotherapie Kompas kunnen u hierbij goed helpen.

Behandeling

Allereerst wordt er gestart met een screening, intake en vervolgens lichamelijk onderzoek. Indien noodzakelijk geacht wordt er een echo gemaakt. Hierna zal de fysiotherapeut een behandelplan met u opstellen.

Over het algemeen bestaat een behandelplan uit verschillende elementen:

  • Actieve oefentherapie
  • Manuele therapie
  • Dry needling

Met actieve oefentherapie wordt geprobeerd de schouder en schoudergordel weer optimaal te laten bewegen. Volgens de meest recente wetenschappelijke uitkomsten van onderzoek is actieve oefentherapie de belangrijkste pijler bij het bereiken van een goed effect van fysiotherapie.

Met manuele therapie wordt getracht de beweeglijkheid van het schoudergewricht te verbeteren. Tevens worden gewrichten in de zogenaamde “bewegingsketen” ook behandeld. U moet dan denken aan nek, borstwervelkolom en ribben.

Met Dry needling worden voornamelijk de spieren behandeld die pijnklachten kunnen veroorzaken aan de schouder.

De oefentherapie wordt aanvankelijk individueel gegeven. Om een optimaal resultaat van de behandeling te kunnen krijgen is met enige regelmaat oefenen een “must”. Soms gebeurt dit thuis, maar steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor het participeren in een “schoudergroep”. Hier worden speciale oefenprogramma’s, die individueel zijn opgesteld, afgewerkt.

De programma’s worden aangeboden voor zowel de mensen die nog klachten hebben, als voor de mensen die de schouderklachten niet meer terug willen laten komen.

Voor meer informatie:

Bel Jacco Kwast of Caya Bruggink register fysiotherapeuten en manueel therapeuten op telefoonnummer 074-2504134 of mail naar info@fysiotherapiekompas.nl

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief