Therapeutisch elastische kousen

Therapeutisch elastische kousen

 

Nieuw in onze praktijk

Het laten aanmeten van therapeutisch elastische kousen. Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd, omdat ze een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Vaak wordt dit compressietherapie genoemd. Door het uitoefenen van gecontroleerde druk wordt het terugstromen van het vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Op deze manier wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden.

Aanmeten elastische kousen

U kunt bij ons terecht voor het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen. Wij kunnen kiezen uit de assortimenten van alle gerenommeerde fabrikanten. Daarbij kan een keus gemaakt worden uit tal van maten en kousen met lage, normale of hoge weerstandscoefficient of elasticiteitscoefficient. Deze eigenschap van de kous bepaalt de mate waarin uw kous oedeemvorming tegenhoudt en kan voorkomen. Uw FysioTek therapeut vertelt u er graag meer over.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Majella Broekman of Rachel Oberjé of mail naar kousen@fysiotherapiekompas.nl

 

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief