Programma’s

Diabetes

Beweegprogramma

Fysiotherapie Kompas heeft een beweegprogramma gemaakt voor mensen met diabetes type II. Het beweegprogramma leert dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen, want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van uw gezondheid. Ook helpen we u bij het op peil houden van uw bloedglucosewaarden en beantwoorden we vragen over een hypo. U doorloopt het beweegprogramma samen met een registerfysiotherapeut die voldoet aan de kwaliteitseisen van het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Wat is type II Diabetes Mellitus?

Wanneer de bloedsuikerspiegel verhoogd is, maar de lever toch nog extra glucose aanmaakt, is er sprake van insulineresistentie. Deze vorm van diabetes, type II, komt vaak voor bij:

  • Mensen met overgewicht
  • Mensen boven de 40 jaar

Door onze veranderde leef- en eetgewoonten ontstaat type II diabetes op steeds jongere leeftijd, soms zelfs vóór het twintigste levensjaar. De klachten van type II diabetes komen overeen met die van type I. Type II diabetes komt voor bij ongeveer 4% van de Nederlandse bevolking.

Hoe ziet het programma eruit?

De fysiotherapeut zal beginnen met een eerste gesprek en het afnemen van een aantal testen. Hierdoor kan de fysiotherapeut u het beweegprogramma op maat aanbieden. De testen laten zien wat uw huidige conditie is en welke bewegingen u kunt maken. Na afloop van het beweegprogramma zal de fysiotherapeut een soortgelijke test afnemen en met u de resultaten en de voortgang bespreken. Het beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie. Tijdens het programma heeft u regelmatig gesprekken met uw fysiotherapeut. Verder is het beweegprogramma in groepsverband, onder andere met mensen die ook bekend zijn met diabetes. In de groep kunt u elkaar steunen en stimuleren en ervaringen uitwisselen. Het beweegprogramma duurt in totaal drie maanden (twaalf weken). De eerste 6 weken traint u 2 x per week en de laatste 7 weken traint u 1 x per week.

Voor meer informatie:

Annet Rouweler & Bas Beld, registerfysiotherapeuten. Tel 074-2504134 of klik hier voor de folder.

Openingstijden

Ma - Vr :  08:00 - 21:00
Za :          10:00 - 15:00

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 133 822 03
info@fysiotherapiekompas.nl

facebook linkedin

Nieuwsbrief