ZwangerVitaal

ZwangerVitaal

ZwangerVitaal is een eigentijdse en actieve cursus. Het onderscheidt zich van de reguliere zwangerschapsgym omdat er actief getraind wordt. In de vernieuwde opzet wordt de cursus gegeven door bekkenfysiotherapeut Pien Lever en door Silke Groot Rouwen, kinderfysiotherapeut en bootcamptrainer.
De cursus helpt klachten en ongemakken te voorkomen, maar vooral fit te zijn en fit te blijven.

Wat heeft ZwangerVitaal te bieden?

De ene week zal de nadruk liggen op oefeningen ter voorbereiding op de bevalling, zoals ontspannings- en ademhalingsoefeningen en oefeningen voor de bekkenbodemspieren. Ook is er tijd voor coaching op onderwerpen die te maken hebben met zwangerschap, baring en met de periode na de bevalling.
De andere week ligt het accent van de oefeningen op het behoud van conditie, kracht, stabilisatie en coördinatie. Daarbij is er speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren.

Voor wie is ZwangerVitaal?

ZwangerVitaal is bedoeld voor de actieve zwangere vrouw. Voor een vrouw die goed geïnformeerd en in goede gezondheid de periode voor haar bevalling wil beleven.
Onderzoek wijst uit dat vroeg starten met de training een positief effect heeft op je zwangerschap. Daarom kun je al deelnemen vanaf 16 weken zwangerschapsduur.

Cursusinhoud:

De cursus wordt als pakket van 10 lessen + 1 partneravond aangeboden.

Vijf lessen worden verzorgd door bekkenfysiotherapeut Pien Lever.

Vijf lessen worden verzorgd door kinderfysiotherapeut en bootcamptrainer Silke Groot Rouwen.

De partneravond wordt verzorgd door bekkenfysiotherapeut Pien Lever.

Voor de cursus vult u een intakeformulier in, zodat wij op het juiste niveau kunnen gaan trainen. Kortom: actief trainen in een gezellige omgeving onder professionele begeleiding.

MamaVitaal

Ook na je bevalling ben je van harte welkom om deel te nemen aan de cursus MamaVitaal. Tijdens deze lessen wordt de aandacht gevestigd op

  • buik- en bekkenbodemspieren,
  • de houding,
  • tiltechnieken,
  • algehele conditie en kracht
  • informatieverstrekking voor moeder en kind
Wanneer

De cursus wordt gegeven op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Kosten

De cursus ZwangerVitaal wordt als strippenkaart van 10 lessen en 1 partneravond aangeboden voor 100 euro. Vervolglessen kunnen daarna voor 9 euro per keer worden afgenomen.

De cursus MamaVitaal  wordt als strippenkaart van 10 lessen en 1 informatieavond (die verzorgd wordt door een kinderfysiotherapeut) aangeboden voor 100 euro

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen met Fysiotherapie Kompas op 074 – 250 41 34 of mailen naar pien@fysiotherapiekompas.nl

Wilt u zich aanmelden voor de cursus ZwangerVitaal klikt u dan hier voor ons inschrijfformulier.

Openingstijden

Ma - Vr :  08.00 - 21.00 uur
Za          :  09.00 - 12.00 uur

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 133 822 03
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief