ZwangerFit

ZwangerFit

NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse en actieve cursus die zich onderscheidt van de reguliere zwangerschapsgym omdat er actief getraind wordt. In deze vernieuwde opzet is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over zwangerschapsgerelateerde klachten en bekkenbodemproblematiek. De cursus heeft een preventief karakter, dat wil zeggen ter voorkoming van het ontwikkelen van klachten.

Voor wie is ZwangerFit®?

ZwangerFit® is bedoeld voor actieve zwangere vrouwen en pas bevallenen. Je kunt al deelnemen vanaf 16 weken zwangerschap. Onderzoek wijst uit dat vroeg starten met de training een positief effect heeft op je zwangerschap. Zes weken na de bevalling kan er alweer getraind worden, dit tot 9 maanden na de bevalling. De duur van deelname is afhankelijk van de behoefte van de cursist.

Wat wordt er geoefend?

In ZwangerFit® lessen zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabilisatie en coördinatie om zo je zwangerschap zo fit mogelijk te beleven. Ook worden er specifieke oefeningen aangeleerd ter voorbereiding op de bevalling. Hierbij kun je denken aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken voor tijdens de zwangerschap. Tijdens de lessen zal er gebruik worden gemaakt van fitnessapparatuur, materialen en muziek. Elke week wordt er een uur actief getraind. Daarnaast wordt er ook theorie gegeven. Er wordt ingegaan op de zwangerschap, de baring en het kraambed. Ook zal er een partneravond worden verzorgd. Na de bevalling zullen de lessen intensiever zijn en ligt het doel op herstel van conditie, kracht en stabiliteit zodat je daarna je eigen sport weer op kunt pakken. De ZwangerFit® cursus is de ideale manier om je zwangerschap, bevalling en de periode daarna goed voorbereid en vitaal te beleven.

De cursus zal altijd beginnen met een individuele intake. Tijdens de intake zullen je persoonlijke wensen en verwachtingen besproken worden met de docent. Ook is er aandacht voor eventueel aanwezige lichamelijke klachten.

Kortom: actief trainen in een gezellige omgeving onder professionele begeleiding.

Wanneer

De training is op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Kosten

De kosten voor deelname aan de cursus ZwangerFit® zijn €35.- per maand.

Meer informatie?

Pien Lever telefoon 074 – 250 41 34 of pien@fysiotherapiekompas.nl

Wilt u zich aanmelden voor de cursus ZwangerFit®, klikt u dan hier voor ons inschrijfformulier.

Of klik hier voor de flyer.

Openingstijden

Ma - Vr :  08.00 - 21.00 uur
Za          :  10.00 - 15.00 uur

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 133 822 03
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief