PeuterFit

PeuterFit

PeuterFit is een extra beweegmoment voor peuters in een klein groepje van 5-7 kinderen onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut en een logopedist.

Voor wie is PeuterFit?

PeuterFit is bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar die extra ondersteuning nodig hebben bij het ontwikkelen van motorische- en taalvaardigheden. Uw peuter:

  • struikelt vaak en is onhandig
  • beweegt anders dan leeftijdsgenootjes
  • is angstig bij nieuwe dingen
  • is snel vermoeid
  • is hypermobiel
  • heeft een spierziekte
  • heeft een hersenbeschadiging
  • heeft een chronische beperking

Na individuele screening door de kinderfysiotherapeut en de logopedist wordt beoordeeld of PeuterFit een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van uw kind.

Waarom PeuterFit?

Elke peuter ontwikkelt zich op zijn eigen manier, maar bij sommige peuters lijkt die ontwikkeling toch anders of langzamer te gaan. Als ze alleen spelen, redden ze zich aardig, maar wanneer ze in een speeltuin spelen of samen met andere kinderen in een grote groep voortbewegen, is het voor deze peuters moeilijk om zich te ontwikkelen.

Bewegen is leuk en gezond. Voor je peuter is het heel belangrijk om veel te bewegen. Peuters moeten namelijk nog veel verschillende bewegingen leren. Bewegen is ook belangrijk om te kunnen spelen met vriendjes. Ook helpt het bij het leren van taal en de betekenis van woorden zoals onder, boven, voor en achter. Bewegen is spelen, en spelen is leren! Geef je peuter daarom de tijd en de ruimte om zich lekker te bewegen!

Wat wordt er gedaan bij PeuterFit?

Tijdens PeuterFit wordt onder meer aandacht besteed aan het ontwikkelen van nieuwe motorische vaardigheden, het  verkennen van materialen, het verminderen van bewegingsangst en het vergroten van het zelfvertrouwen tijdens bewegen.  Er worden vaardigheden geoefend als rennen, klimmen, springen, rollen, evenwicht houden, gooien en vangen. Tijdens de PeuterFit wordt gebruik gemaakt van verschillende kleine materialen als ballen, hoepels, touwen, pittenzakjes, en blokken maar er wordt ook gewerkt met grote materialen die je in een gymzaal vindt. Denk hierbij aan banken, matten, glijbanen, kasten en een wandrek. Er wordt veel gebruik gemaakt van spelvormen. De kinderfysiotherapeut en de logopedist begeleiden, activeren en stimuleren de peuters in de groep.

Voor meer informatie:

Voor meer informatie kunt u de folder Peuterfit lezen, bellen met Fysiotherapie Kompas of mailen naar kinderfysiotherapie@fysiotherapiekompas.nl

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief