Oniks

Oniks

 

Oniks is er voor kinderen (en hun ouders) die last hebben van lichamelijke klachten die niet medisch verklaard kunnen worden.

Oniks is een team van samenwerkende zorgprofessionals in de eerste lijn. Door de bundeling van krachten is het mogelijk om op korte termijn een multidisciplinaire observatie op één locatie uit te voeren. De kennis, ervaring en competentie van het team zorgen voor goede observatie- en behandelmogelijkheden.

Wie is Oniks

Het Oniks-team bestaat momenteel uit:

  • Evert Draaijer, Psychomotorisch Therapeut
  • Martine Spijker, Kinder- en Jeugd GZ-psycholoog
  • Sandra Wezenberg, Kinderfysiotherapeut
Wat doet Oniks

Oniks werkt vanuit de visie dat lichaam en geest één geheel zijn. Klachten als buikpijn, hoofdpijn en vermoeidheid zijn een signaal. Ze hebben een functie in het geheel van lichaamsfuncties en drukken daarmee een bepaalde wens of behoefte uit.

Daarnaast gaat Oniks er vanuit dat de ontwikkeling van een kind optimaal verloopt wanneer de nadruk ligt op kwaliteiten. Wat kan het kind goed en wat doet het graag? Welke informatie neemt het kind op uit zijn omgeving en wat doet het er mee? Met deze uitgangspunten kijkt Oniks naar een  kind. Daarbij wordt de aandacht bij voorkeur gericht op de mogelijkheden en oplossingen die het kind zelf inbrengt.

Omdat een kind niet los gezien kan worden van zijn omgeving, krijgen ook ouders de gelegenheid zich te spiegelen. Vaak leven er bij hen vragen als: wat doet het met mij als mijn kind pijn heeft, als het veel vraagt of als het steeds zo moe is? Welke rol heb ik hierbij, wat kan ik bijdragen aan het welzijn van mijn kind, meer dan ik nu al doe?

Praktisch

Na verwijzing door de (kinder)arts maakt u een afspraak bij Oniks. Tijdens een gezamenlijke intake met u en uw kind inventariseren we de hulpvraag. Daarna wordt bekeken welke behandelvorm het beste aansluit en wordt een behandeladvies gegeven. Na enkele weken van begeleiding is er een moment waarin de ontwikkelingen met u worden besproken.

Op vaste momenten heeft Oniks een terugkoppeling met de betrokken kinderartsen.

Contact

Om een afspraak te maken of voor meer informatie kunt contact opnemen met:

Sandra Wezenberg         Telefoon: 074-2504134
Jacques Perkstraat 1      email: info@fysiotherapiekompas.nl
7552 JR Hengelo

Kosten en vergoeding

De kosten voor de begeleiding bij Oniks worden in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed. Kijk hiervoor uw polis goed na. Van belang is of de beroepsverenigingen van de behandelaars genoemd worden bij vergoeding voor psychologie, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen.

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief