Wie zijn wij

Pien Lever

 

Pien Lever is in 1990 afgestudeerd als fysiotherapeut (Enschede). Na verschillende cursussen gericht op bekkenproblematiek is zij in 2012 afgestudeerd als Master Bekkenfysiotherapeut aan de SOMT.
Zij heeft jarenlange ervaring in zwangerschapsbegeleiding en verzorgt nu voor Fysiotherapie Kompas, samen met collega Rachel ter Stege-Oberjé, de bijeenkomsten ZwangerVitaal.

Er zijn veel redenen om bekkenfysiotherapie te overwegen. Bijvoorbeeld als je last hebt van urineverlies, als plassen moeilijk gaat, bij pijn in je onderbuik, pijn bij het vrijen of gewoon pijn in je bekkengebied. Maar ook bij het herstel van een operatie aan je blaas, baarmoeder of prostaat of vertraagd herstel na je bevalling kan de bekkenfysiotherapeute je goed begeleiden. Eigenlijk is het verstandig om bij alle klachten rondom je bekken eens naar een bekkenfysiotherapeut te gaan. Zij kan deskundig meekijken, je goed onderzoeken en begeleiden of verder helpen.

Ze werkt samen met huisartsen, verloskundigen maar ook met medisch specialisten zoals een gynaecoloog, uroloog en MDL-arts. Verder is zij aangesloten bij de NVFB, onze beroepsvereniging.

Klachten in deze regio zijn vaak complex en het zoeken maar vooral het vinden van mogelijke oplossingen voor deze klachten zijn vergelijkbaar met een puzzel. Pien wordt enthousiast van deze diversiteit en complexiteit. Zij doet haar werk met veel passie maar het allerbelangrijkste: met hart voor de patiënt.

De bekkenbodemspieren hebben een functie bij plassen, poepen en vrijen. Als bekkenfysiotherapeut krijg je dus direct of indirect te maken met seksuele problematiek. Direct zoals bij mannen met een erectiestoornis of vrouwen met pijn tijdens het vrijen. Indirect bij vrouwen met verzakkingsklachten en die geen opwinding meer ervaren tijdens gemeenschap vanwege een negatief beeld van hun vagina en onvoldoende vaginaal contact; of mannen met chronische bekkenpijn bij wie tijdens de intake blijkt dat ze al jaren te maken hebben met te snel klaarkomen.

Zowel bij mannen als vrouwen komen seksuele problemen vaak voor. Het is niet voor iedereen een makkelijk onderwerp om over te praten en het kan in een relatie spanningen en frustraties geven. Goede begeleiding bij seksuele problemen vraagt specifieke kennis en vaardigheden van je als bekkenfysiotherapeut. In februari 2021 heeft Pien de post-hbo opleiding seksuologie afgerond bij de RINO Groep in Utrecht. De RINO Groep werkt nauw samen met de NVVS. Deze opleiding stelt Pien in staat om seksualiteit “gewoon” bespreekbaar te maken in haar werksituatie en deskundige en oplossingsgerichte hulp te bieden bij seksuele problemen. Je kunt bij Pien terecht met seksuele problemen zoals:

  • Pijn bij het vrijen
  • Moeilijk opgewonden raken
  • Verschil in seksuele verlangens en behoeften
  • Erectieproblemen
  • Weinig of geen zin in seks
  • Orgasmeproblemen-niet of te snel klaarkomen
  • Vaginisme

Pien Lever is BIG-geregistreerd onder nummer 59034343304

Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag

 

Pien Lever

Pien Lever

Bekkenfysiotherapeut

Openingstijden

Ma - Vr :  08.00 - 21.00 uur
Za          :  09.00 - 12.00 uur

Contactgegevens

Jacques Perkstraat 1
Inrit aan de Staringstraat
7552 JR Hengelo
074 - 250 41 34 / 06 - 197 96 717
info@fysiotherapiekompas.nl

YouTubefacebook LinkedIn

Nieuwsbrief